Categorieën
Uncategorized

CORSAGES:

In de meeste gevallen worden corsages bij de bloemist gelijk met het bruidsboeket gekocht, omdat men een overeenkomst met het boeket wil hebben. Maar als u daar niet speciaal op staat, is er de mogelijkheid deze te maken op een boomnerfblad of van kunststof materiaal. (is sterker) Daar op wordt een patroon van veertjes en een kunststof bloem tot een geheel van gemaakt. De kleuren van het te gebruiken materiaal kunnen heel verschillende effecten hebben. Wat ook een bepaalde uitstraling oplevert.

Maar ook voor een leuk feestje zijn er voldoende mogelijkheden, denk daarbij aan een heel aparte kleur combinatie en daar dan bij passende oorbellen. Of voor een party, waarbij de gasten herkenbaar zijn door de corsage, als men in iets grotere omgeving dit organiseert.

Door Cees Stol

Ben met pensioen en een liefhebber van vliegvissen. Door werkzaamheden als hobby in de veren handel kwam van het één het ander en was ik corsages op een beurs aan het maken. Om de gasten te laten zien wat er met afvalproducten nog te maken valt. Daarna kwamen de oorbellen en de hangers aan de beurt. Werk nu ook met schelpen en metalen om mooie dingen te maken. De corsages worden van boombladnerf en veren gemaakt.Mocht men een sterker materiaal willen hebben voor bv. een feest of huwelijk dan ga ik over op het gebruik van kunststof blad. En dan zoveel mogelijk naar de wensen van de gene die het graag zou willen kopen. Maak eerst een voorbeeld en dan kun je beslissen of je het inderdaad wilt kopen.
Het liefst werk ik met natuur kleuren, maar er zijn wensen waarin ik naar gekleurd materiaal moet terug vallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.